arabisch_leren007014.jpg arabisch_leren007013.jpg arabisch_leren007012.jpg arabisch_leren004005.jpg arabisch_leren007009.jpg arabisch_leren007008.jpg

Terug naar het overzicht

De eerstvolgende cursus start op dinsdag 13 februari 2018 (19.30-21.00 uur). Schrijf je nu in!

 

In deze cursus leer je het Arabische schrift te lezen en te schrijven en leer je de Arabische spreektaal te gebruiken in verschillende praktische situaties zoals in een winkel, een restaurant, een Arabisch koffiehuis, of wanneer je bij iemand op bezoek gaat.

 

Je maakt in deze cursus ook kennis met de Arabische cultuur die met de taal verweven is: welke gebruiken zijn met de taal verbonden? En wat is beleefd taalgebruik in de Arabische cultuur?

 

Kenmerkend voor het Arabisch is het bestaan van twee varianten van de taal: de taal die mensen in het dagelijks leven spreken (Gesproken Arabisch) en de taal die men gebruikt in bijvoorbeeld boeken en in de media (Formeel Arabisch of Modern Standaard Arabisch). In deze cursus leer je het Gesproken Arabisch van Egypte, omdat deze variant van de taal goed verstaan wordt door de meeste sprekers van het Arabisch.  

 

Voor meer informatie over het verschil tussen Gesproken en Formeel Arabisch klik hier.

 

Wil je Formeel Arabisch (Modern Standaard Arabisch) leren? Kies dan voor privéles. 

 

Voor wie?

Voor iedereen die de Arabische taal wil leren. Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig.

 

Eindniveau:

Onder A1 van het Europees Referentiekader voor de Talen (CEFR)

 

Leerdoelen:

Na afronding van deze cursus kun je een groot deel van het Arabische schrift lezen en schrijven. Je beschikt over een zorgvuldig geselecteerde praktische woordenschat van ca. 150 woorden. In enkele veel voorkomende situaties kun je een kort gesprek voeren.

 

Lesmateriaal:

Alif Baa: Introduction to Arabic Letters and Sounds, Third Edition.

Toegang tot de bijbehorende website met e-learning wordt aanbevolen. 

 

Werkvormen:

In de lessen oefen je met lezen, schrijven, spreken en luisteren. Er is ruimte voor vragen en de theorieonderdelen uit het lesmateriaal worden waar nodig toegelicht. Omdat we in kleine groepen werken heb je veel gelegenheid om te oefenen en ontvang je optimaal feedback. Thuis maak je oefeningen en leer je nieuwe woorden en uitdrukkingen met behulp van het lesboek of met het moderne lesmateriaal in de webomgeving voor e-learning. Luisterfragmenten en beeldmateriaal bij de lessen kun je thuis op de computer of onderweg op een tablet of smartphone beluisteren of bekijken. Met behulp van deze handige interactieve hulpmiddelen leer je de taal makkelijk, leuk en snel.

 

Voertaal:

Het lesboek en de website zijn Engelstalig, maar de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Alle theorie en oefeningen uit het boek worden tijdens de lessen ook duidelijk in het Nederlands uitgelegd.

 

Aantal lessen:

De cursus bestaat uit 15 lessen van 1˝ uur

 

Zelfstudie:

2 tot 4 uur per les

 

Groepsomvang:

Minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

 

Kosten:

€ 197,50 excl. lesmateriaal (map 10 + boek 45) 

 

Cursusplanning:

De Basiscursus Arabisch start twee keer per jaar: in september en in februari.

 

Lesdata start februari 2018: dinsdag (19.30-21.00 uur) 13/2/2018, 20/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6.  

 

Wil je meedoen met deze cursus?

Schrijf je nu in!

 

Op deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden van Arabix van toepassing.

Basiscursus Arabisch

Groepscursussen
Les van een ervaren Arabist
Kleine groepen
Diverse niveaus
Met e-learning
Start 2x per jaar